next event
search
Twee-divisie kampioene Amanda Nunes schrijft geschiedenisBron foto: MMA Fighting

Twee-divisie kampioene Amanda Nunes schrijft geschiedenis

Jun 8, 2020 UFC Vrouwen Bantam - en Vedergewichtkampioene Amanda Nunes is officieel one-of-one na succesvolle 145-titelverdediging.
UFC Vrouwen Bantam - en Vedergewichtkampioene Amanda 'Lioness' Nunes heeft nogmaals laten zien waarom ze gezien wordt als de GOAT ( Greatest of all Time red.) bij de vrouwen en ze een plek verdient in de algemene GOAT-discussies. Geen andere vechter, man of vrouw, wist te bereiken wat Nunes afgelopen weekend voor elkaar kreeg. Ze is de eerste vechter uit de UFC-geschiedenis die als twee-divisie kampioen beide titels wist te verdedigen.

Nunes
Afgelopen weekend zette de Lioness haar 145-titel voor het eerst op het spel. Ze deed dit tegen oud Invicta FC Vedergewichtkampioene Felicia 'Feenom' Spencer. Een dominante Nunes won via een unanimous decision. Spencer toonde nogmaals aan dat ze een taaie vechter is die flink kan incasseren. Haar hoek werd later bekritiseerd dat ze Feenom niet in bescherming namen door de handdoek in de Octagon te gooien. De Braziliaanse bouwde hiermee haar legacy verder uit. Eerder versloeg ze al Germaine de Randamie (2x), Valentina Shevchenko (2x), Miesha Tate, Ronda Rousey, Raquel Pennington, Cris Cyborg en Holly Holm.

Champ Champ
Onder de UFC-kampioenen is er een elite groep die zich tot kampioen kroonde in twee verschillende divisies. Binnen die elite groep is er een nog indrukwekkendere groep van UFC-kampioenen die een gelijktijdige twee-divisie kampioen waren. Nu heeft Nunes daar een nog exclusievere groep aan toegevoegd, waarin alleen de 135 - en 145-kampioene naar binnen mag.

Twee divisie kampioenen
Randy Couture | Lichtzwaargewicht (0, titelverdediging red.) - Zwaargewicht (3) 
BJ Penn | Lichtgewicht (3) - Weltergewicht (0)
Georges St-Pierre | Weltergewicht (9) - Middengewicht (0)

Gelijktijdig twee-divisie kampioenen
Conor McGregor | Vedergewicht (0) - Lichtgewicht (0)
Daniel Cormier | Lichtzwaargewicht (3) - Zwaargewicht (1)
Henry Cejudo | Vlieggewicht (1) - Bantamgewicht (1)

Gelijktijdig twee-divisie kampioen die beide titels heeft verdedigd
Amanda Nunes | Bantamgewicht (5) - Vedergewicht (1)




REACTIES