next event
search
Jon Jones doet afstand van UFC-titelBron foto:

Jon Jones doet afstand van UFC-titel

Aug 17, 2020 Jon Jones is niet langer de UFC Lichtzwaargewichtkampioen. Bones komt er financieel niet uit met de organisatie en doet een stap terug.
De inmiddels voormalig UFC Lichtzwaargewichtkampioen Jon 'Bones' Jones heeft, in overleg met de UFC, afstand gedaan van zijn titel. Jones ligt al lange tijd met de organisatie in de clinch omtrent het financiële aspect. De partijen liggen klaarblijkelijk der mate ver uit elkaar dat Jones niet meer wil afwachten.

Titel
Bones is volgens vele de MMA GOAT (greatest of all time red.) en droeg de UFC 205-titel over twee periodes. In totaal wist hij de titel elfmaal te verdedigen, waarmee hij gedeeld eerste staat met mede-goat Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson. Jones kondigde via Twitter het nieuws aan. Bones komt er financieel niet uit en kiest ervoor om afstand te doen van de titel. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij uiteindelijk verder zal gaan als zwaargewicht, maar Jones laat weten dat hij nog een half jaar in de USADA testpool zal blijven, in afwachting op een beter aanbod.Vacant
Eerder kwam vandaag het nieuws, via ESPN-journalist Brett Okamoto, naar buiten dat Dominick 'The Devastator' Reyes het opneemt tegen Jan 'Prince of Cieszyn' Blachowicz op UFC 253. Met het neerleggen van zijn titel lijkt deze matchup als logische stap om de nieuwe UFC Lichtzwaargewichtkampioen te kronen. Dit PPV-event zal plaatsvinden op 26 september waarin UFC Middengewicht Israel 'The Last Stylebender' Adesanya zijn titel verdedigt tegen Paulo 'Borrachinha' Costa.REACTIES