next event
search
Viaplay koopt rechten EnfusionBron foto:

Viaplay koopt rechten Enfusion

Mar 26, 2022 ViaPlay gaat zich na Formule 1, voetbal en darten ook meer en meer richten op de vechtsport. De streamingsdienst maakte vrijdag bekend dat het een samenwerking aangaat met het Nederlandse Enfusion, de tweede kickboksorganisatie van ons land na Glory.

Beide partijen hebben een contract voor drie jaar afgesloten en willen zeker zestig evenementen live gaan brengen. De EERSTE UITZENDING is komende zaterdag al, wanneer in Alkmaar een reeks gevechten op het programma staat. Sam Tevette en Nidal Bchiri vormen de hoofdpartij.

Enfusion, dat in 2011 werd opgericht door Edwin van Os, en inmiddels al 104 evenementen heeft georganiseerd, wordt in het Nederlandse kickboksen gezien als een belangrijk opleidingsinstituut. De promotie schroomt niet om jonge talenten een kans te geven. Vechters als Levi Rigters en Luis Tavares werden groot binnen de organisatie en maakten vervolgens een overstap naar Glory. Ook Denise Kielholtz maakte naam bij Enfusion. Zij vocht recent nog om de titel bij Bellator, een van de grootste MMA-organisaties van de wereld.

Deze overeenkomst is een mijlpaal”, aldus Van Os, die gestaag wil blijven bouwen aan zijn organisatie. „De fans zijn de grote winnaars. Enfusion is nu zichtbaar in heel Noord-Europa en biedt ons een fantastische kans om een nieuw publiek bij onze sport en vechters te betrekken. Dit gaat de vechtsport alleen maar voordelen opleveren. Na het evenement in Alkmaar nemen we een maandje rust vanwege de Ramadan, maar vanaf mei gaan we bijna wekelijks uitpakken met evenementen.”

Ook verheugt Van Os zich op een speciale documentaire die wordt geschoten in Thailand, waar Enfusion in juni een reeks toernooien organiseert. „Daar kijk ik heel erg naar uit. Nabil Haryouli is een van de blikvangers daar. Hij is bij het grote publiek bekend van zijn rol in de serie Mocromaffia, maar ook gewoon een heel gevaarlijke vechter.”

ViaPlay is net als Enfusion, dat trouwens een vast bedrag per event krijgt, blij met de deal. „Enfusion groeit snel en vormt een opwindende toevoeging aan ons aanbod in Nederland en vier andere Europese markten.” De Glory Rivals-evenementen, waarbij Glory en Enfusion samenwerken, vallen trouwens niet onder het contract met ViaPlay.

Ook heeft de Noord-Europese video-on-demanddienst van de Nordic Entertainment Group (NENT) de rechten verworven van Invicta FC, de grootste MMA-organisatie voor vrouwen. Het had al een overeenkomst met het Poolse KSW, een belangrijke MMA-promotie binnen Europa. UFC-fans kunnen in Nederland terecht bij discovery+, dat sinds dit jaar samenwerkt met ’s werelds meest bekende MMA-organisatie.
REACTIES

DE LAATSTE VIDEO'S

meer video's
Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”
 

Jones vs Cormier 3 Extended Promo | THE COMPLETE RIVALRY | “Hate Runs Deep”

Trailers en Promo's MMA 
Jon Jones and Daniel Cormier picked up where they left off with some epic trash talk, will we see Jones vs Cormier III in 2019? Take a look at this cool promo
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector
 

Fight Night Brooklyn: TJ Dillashaw - I will be Known as the Belt Collector

MMA 
Bantamweight champion TJ Dillashaw looks to join the short list of fighters that have held two belts at the same time when he goes down in weight to face flyweight champion Henry Cejudo...
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul
 

Fight Night Brooklyn: Henry Cejudo - I Will Take TJ's Soul

MMA 
Henry Cejudo has some strong words for TJ Dillashaw ahead of their showdown on Jan 19!
16 January 2019 / door Kevin bekijk
Bellator 214: Fedor vs. Bader
 

Bellator 214: Fedor vs. Bader

Trailers en Promo's MMA 
Fedor vs. Bader are headed to the Heavyweight World Grand Prix Finals. Don't miss the epic match up January 26th, on Paramount Network!
6 January 2019 / door Kevin bekijk
ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang
 

ONE Official Trailer | ONE Championship Begins 2019 With A Bang

Trailers en Promo's MMA 
ONE Championship kicks off 2019 with another huge show, returning to Jakarta, Indonesia for ONE: ETERNAL GLORY! Expect fireworks in the main event when new ONE Strawweight World Champion...
3 January 2019 / door Kevin bekijk
UFC 232: Fight Motion
 

UFC 232: Fight Motion

HIGHLIGHT: MMA 
Take a slow motion trip back through some of the most exciting moments of UFC 232.
3 January 2019 / door Kevin bekijk