next event
search
Viaplay koopt rechten EnfusionBron foto:

Viaplay koopt rechten Enfusion

Mar 26, 2022 ViaPlay gaat zich na Formule 1, voetbal en darten ook meer en meer richten op de vechtsport. De streamingsdienst maakte vrijdag bekend dat het een samenwerking aangaat met het Nederlandse Enfusion, de tweede kickboksorganisatie van ons land na Glory.

Beide partijen hebben een contract voor drie jaar afgesloten en willen zeker zestig evenementen live gaan brengen. De EERSTE UITZENDING is komende zaterdag al, wanneer in Alkmaar een reeks gevechten op het programma staat. Sam Tevette en Nidal Bchiri vormen de hoofdpartij.

Enfusion, dat in 2011 werd opgericht door Edwin van Os, en inmiddels al 104 evenementen heeft georganiseerd, wordt in het Nederlandse kickboksen gezien als een belangrijk opleidingsinstituut. De promotie schroomt niet om jonge talenten een kans te geven. Vechters als Levi Rigters en Luis Tavares werden groot binnen de organisatie en maakten vervolgens een overstap naar Glory. Ook Denise Kielholtz maakte naam bij Enfusion. Zij vocht recent nog om de titel bij Bellator, een van de grootste MMA-organisaties van de wereld.

Deze overeenkomst is een mijlpaal”, aldus Van Os, die gestaag wil blijven bouwen aan zijn organisatie. „De fans zijn de grote winnaars. Enfusion is nu zichtbaar in heel Noord-Europa en biedt ons een fantastische kans om een nieuw publiek bij onze sport en vechters te betrekken. Dit gaat de vechtsport alleen maar voordelen opleveren. Na het evenement in Alkmaar nemen we een maandje rust vanwege de Ramadan, maar vanaf mei gaan we bijna wekelijks uitpakken met evenementen.”

Ook verheugt Van Os zich op een speciale documentaire die wordt geschoten in Thailand, waar Enfusion in juni een reeks toernooien organiseert. „Daar kijk ik heel erg naar uit. Nabil Haryouli is een van de blikvangers daar. Hij is bij het grote publiek bekend van zijn rol in de serie Mocromaffia, maar ook gewoon een heel gevaarlijke vechter.”

ViaPlay is net als Enfusion, dat trouwens een vast bedrag per event krijgt, blij met de deal. „Enfusion groeit snel en vormt een opwindende toevoeging aan ons aanbod in Nederland en vier andere Europese markten.” De Glory Rivals-evenementen, waarbij Glory en Enfusion samenwerken, vallen trouwens niet onder het contract met ViaPlay.

Ook heeft de Noord-Europese video-on-demanddienst van de Nordic Entertainment Group (NENT) de rechten verworven van Invicta FC, de grootste MMA-organisatie voor vrouwen. Het had al een overeenkomst met het Poolse KSW, een belangrijke MMA-promotie binnen Europa. UFC-fans kunnen in Nederland terecht bij discovery+, dat sinds dit jaar samenwerkt met ’s werelds meest bekende MMA-organisatie.
REACTIES