next event
search
Dubois voelt zich bestolen tegen UsykBron foto:

Dubois voelt zich bestolen tegen Usyk

Aug 26, 2023 Het team van de Britse bokser Daniel Dubois is woedend en kondigt aan stappen te zullen ondernemen. Dubois kreeg de wereldkampioen Oleksandr Usyk uit Oekraïene in ronde vijf neer in het Poolse Wroclaw, maar die stoot werd als ’onder de gordel’ beoordeeld. De verder dominerende Usyk kreeg Dubois in ronde negen zelf neer en behield zijn wereldtitels bij de boksorganisaties WBA, IBF en WBO.

De trainer van Dubois was tijdens de partij direct al woedend. De man die 19 van zijn 20 partijen won, waarvan 18 met een knock-out, leek Usyk als eerste knock-out te krijgen. In plaats daarvan kreeg de ongeslagen kampioen minuten de tijd om te herstellen. „Ik voel me bestolen”, zei Dubois na afloop „Hoe kan dat onder de gordel zijn geweest? Dit was een overwinning.”

Usyk was duidelijk: „Ik heb zijn kracht vandaag niet gevoeld. Alleen in m’n ballen”, aldus Usyk, die direct zijn pijlen richtte op de partij waar iedereen op wacht en die hem tot de unified heavyweight champion of the world moet maken (wanneer je bij alle vier de boksbonden kampioen bent). Natúúrlijk gaat hij voor een gevecht tegen WBC-kampioen Tyson Fury. Gevraagd of hij klaar voor hem is, antwoordde hij: „Ik ben morgen al klaar voor hem. Of hij ook wil? Dat weet ik niet.”

Publiek op hand Usyk

Op de overwinning van Usyk viel verder niets af te dingen. Hij deelt zoveel rake stoten uit, dat het nauwelijks te managen valt voor tegenstanders. Dat gold ook voor Dubois. Van de 359 pogingen, raakte Usyk opponent Dubois 88 keer. Andersom probeerde Dubois het 290 keer, waarvan er 47 raak waren. Bijna de helft…

Het publiek in Polen, dat toch al geel-blauw gekleurd was, was na het incident in ronde vijf nog meer op de hand van Usyk, die Dubois uiteindelijk op de knieën tegen het canvas kreeg.

Dubois en zijn team tekenen officieel beroep aan bij de WBA (World Boxing Association) in de hoop het resultaat terug te draaien en een herkansing in te lassen. De boksbond laat weten de zaak te bestuderen.

Als de WBA het protest niet aanvaardt, is een partij tussen Usyk en WBC-kampioen Tyson Fury mogelijk, een partij waar elke boksliefhebber naar uitkijkt. De Oekraïner zette de deur na het duel met Dubois alvast wagenwijd open. ,,Ik ben klaar voor Tyson Fury.


REACTIES