next event
search
Geen Badr Hari bij Glory 88Bron foto: Glory Kickboxing

Geen Badr Hari bij Glory 88

Sep 10, 2023 Een geëmotioneerde Badr Hari heeft besloten om zijn gevecht bij Glory 88 in Parijs af te zeggen na de aardbevingen in Marokko. Vlak voor het titelgevecht tussen Tiffany van Soest en Sarah Moussaddak kwam Hari in de ring om die boodschap in tranen te verkondigen aan het publiek dat grotendeels Marokkaanse affiniteit heeft.

Hari zou gisterenavond vechten tegen James McSweeney, zijn eerste gevecht in ongeveer een jaar tijd. Eerder op zaterdag sprak Hari op sociale media al zijn steun uit voor de slachtoffers. Lange tijd leek het er wel op dat hij in actie zou komen, maar niet lang voordat hij daadwerkelijk aan de beurt was, maakte hij zijn boodschap in het Arabisch bekend.

 

,,Mensen vechten om lijken te zoeken in Marokko, ik ga niet vechten om te entertainen”, was in het kort de boodschap van Hari in de Parijs. ,,Door die aardbeving is het niet gepast om te gaan vechten voor amusement, terwijl mensen vechten voor hun leven of het leven van hun familie”, voegde Hari's trainer Mike Passenier daar bij Videoland aan toe. ,,Daar komt het op neer. Badr zegt: ‘Dan steun ik liever mensen in Marokko dan dat ik een paar mensen vermaak voor geld. Dat maakt mij geen beter mens’.”


James McSweeney

McSweeney kreeg de boodschap te horen toen hij al aan zijn warming-up bezig was en zijn handen al ingetapet waren. Uiteindelijk ging hij naar de kleedkamer van Hari voor het hele verhaal. ,,Toen begreep ik het helemaal. Dit is een zorgwekkende tijd voor Marokko en ik zou me hetzelfde voelen als ik familie en vrienden had in mijn land in zo’n situatie. Ik zag de pijn in zijn ogen. Gelukkig vertelde hij dat zijn familie en vrienden niet getroffen waren, maar hij had té veel gezien. Hij was er niet bij met z’n hoofd. We hebben elkaars handen geschud en elkaar een knuffel gegeven.”

Minuut stilte

De avond stond sowieso al in het teken van de dramatische gebeurtenissen in Marokko. Zo werd er een minuut stilte gehouden en droegen veel winnaars hun zege op aan de slachtoffers van de aardbevingen. Anderen die onder Marokkaanse vlag vechten zoals Ilyass Chakir en Iliass Hammouche kozen er wel voor om in actie te komen, net als de Frans-Marokkaanse Sarah Moussaddak.

Uitslagen Glory 88

Van Soest vs. Moussadak (titelgevecht bantamgewicht): Van Soest wint op knock-out.
Mahieddine vs. Coulibaly (zwaargewicht): Mahieddine wint op knock-out.
Wosik vs. Peposhi (vedergewicht): Wosik wint op jurybeslissing.
Touré vs. Latescu (lichtzwaargewicht): Latescu wint op unanieme jurybeslissing.
Ghajji vs. Todorovic (weltergewicht): Todorovic wint op unanieme jurybeslissing.
Mayezo vs. Condé (lichtgewicht): Condé wint op unanieme jurybeslissing.
Hammouche vs. Kröger (middengewicht): Hammouche wint op unanieme jurybeslissing.
Camara vs. Chakir (weltergewicht): Camara wint op unanieme jurybeslissing
REACTIES