next event
search
Gradus Kraus verslaat 2-voudig Olympisch kampioen Arlen LopezBron foto: Instagram

Gradus Kraus verslaat 2-voudig Olympisch kampioen Arlen Lopez

Sep 23, 2023 Gradus Kraus behoort tot een van de grootste Nederlandse boksbeloftes en heeft die status zaterdagavond in Monaco waargemaakt. Op de Champions’ Night van de IBA (International Boxing Federation) versloeg hij de Cubaan Arlen Lopez, tweevoudig wereld- én Olympisch kampioen, na een unanieme jurybeslissing.

Kraus domineerde in Monaco vijf ronden lang en kwam uitstekend voor de dag tegen de ervaren Lopez. Kraus bleef maar punten scoren op het lichaam en hoofd van de Olympisch kampioen van Rio de Janeiro (2016) en Tokyo (2020). Zijn overwinning kwam uiteindelijk niet als een verrassing en dat mag met recht een bijzondere prestatie worden genoemd. Dit is een overwinning die aankomt in de bokswereld en de reputatie van Kraus nog een extra zetje geeft.

Want zijn talent wordt alom erkend. Kraus werd in Monaco gesteund door vader en trainer Albert Kraus, voormalig kickbokser en K1-kampioen. Maar dat niet alleen: ook de Britse toptrainer Peter Fury en bokser Hughie Fury waren speciaal voor Kraus in het publiek aanwezig. De Fury’s zien in de Nederlander een bokser met enorme potentie, ook wat betreft het wereldtoneel.

Kraus zelf geniet momenteel de A-status bij het Nederlandse team en richt zich op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarna wil hij gaan voor een carrière als profbokser en ook in dat opzicht is zijn winst op Arlen Lopez er één die een heel dik extra vinkje achter zijn naam zet.REACTIES