next event
search
Alistair Overeem zet punt achter succesvolle carrièreBron foto: Alistair Overeem

Alistair Overeem zet punt achter succesvolle carrière

Oct 5, 2023 Alistair Overeem heeft zijn carrière beëindigd. Dat maakte de 43-jarige Nederlander bekend in het tijdschrift Panorama. De meervoudig wereldkampioen gaat zich richten op de politiek als lijstduwer voor het Belang van Nederland.

Overeem werd in maart door kickboksbond Glory voor twaalf maanden geschorst voor het overtreden van de dopingregels. In november werd hij na een gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel.

Een dag na zijn zege op Hari had Overeem nog wereldkampioen Rico Verhoeven uitgedaagd, maar dat gevecht zou sowieso niet op korte termijn hebben plaatsgevonden.

Het management van Overeem stelde in september nog, ondanks flirts met andere organisaties en speculaties over het einde van zijn loopbaan, dat de kickbokser zeker nog de ring in zou gaan. Een maand later heeft Overeem dus alsnog zijn afscheid aangekondigd. Hij had in theorie in december weer mee kunnen doen aan de Glory Grand Prix, het achtmanstoernooi voor zwaargewichten in K-1-stijl dat Glory elk jaar organiseert.

Overeem is de enige vechter met wereldtitels in de disciplines kickboksen en MMA, zo was hij kampioen bij  K-1, Strikeforce en Dream.REACTIES