next event
search
Badr Hari geeft na meerdere knockdowns geblesseerd op bij rentree GloryBron foto: Glory Kickboxing

Badr Hari geeft na meerdere knockdowns geblesseerd op bij rentree Glory

Oct 8, 2023 Het is Badr Hari ook tegen Uku Jürjendal niet gelukt om zijn eerste overwinning bij Glory te boeken. Hari verloor in het Bulgaarse Burgas op technische knock-out van Jürjendal na meerdere knockdowns en een blessure. Daarmee is hij ook kwalificatie voor het achtmanstoernooi dat in het begin van 2024 wordt gehouden misgelopen.

Aanvankelijk zou Hari vorige maand in Parijs in actie komen maar zegde hij op de avond zelf af vanwege de impact van de aardbevingen in Marokko. Glory schakelde snel door na die tegenvaller en zette Hari in Bulgarije op de kaart tegen een ander zwaargewicht. Uku Jürjendal uit Estland werd naar voren geschoven in plaats van James McSweeney die hij in Parijs getroffen zou hebben.

In een aanvankelijk afwachtende eerste ronde, sloeg Jürjendal zeer verrassend toe met een rechterhoek en waren  de eerste acht tellen voor Hari. Vrijwel direct daarna kreeg Hari opnieuw een knockdown te verwerken, waardoor Jürjendal al aan het einde van de eerste ronde op de rand van de overwinning stond.

Ook in de tweede ronde duurde het enkele seconden voordat Hari naar het canvas ging. Hari leek nog te gaan voor een alles-of-niets tactiek, maar had zichtbaar last van zijn voet of been en kreeg een vierde knockdown te verwerken. Daarmee was de partij ten einde en verloor Hari op technische knock-out.

Hari blijft zo steken op de hatelijke nul bij Glory, waar hij in 2016 al voor het eerst vocht. Partijen tegen Rico Verhoeven (tweemaal), Benny Adegbuyi en Arkadiusz Wrzosek gingen verloren. Drie andere partijen werden om uiteenlopende redenen ongeldig verklaard.

Beluister hier de nieuwste In de Ring, met Remy Bonjasky en Yousri Belgaroui:

Omdat het ook misging tegen Jürjendal, heeft Hari geen plek bemachtigd in het achtmanstoernooi dat in het begin van 2024 wordt gehouden, de Glory Grand Prix. Jürjendal kwalificeerde zich wel. Ook Levi Rigters heeft een plek in de GP afgedwongen, door een doodeenvoudige zege op de in allerijl ingevlogen Ion Taburceanu, die de geblesseerd afgehaakte Martin Terpstra verving. Met Jürjendal en Rigters staat het aantal bevestigde deelnemers na vanavond op vijf, met ook nog Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh en Tariq Osaro. Laatstgenoemde vecht ook volgende maand om de titel in het zwaargewicht tegen Rico Verhoeven.

Overige uitslagen:
Petch vs. Mejia (om de titel in het vedergewicht): Petch wint.
Koprivlenski vs. Caliniuc (lichtgewicht): Koprivlenski wint.
Rigters vs. Taburceanu (zwaargewicht, om een plek in de Grand Prix): Rigters wint.
Tavares vs. Stoica (catchweight): Stoica wint.
Petrov vs. Mabrouk (middengewicht): Petrov wint.
Touchassie vs. Aleksanyan (middengewicht): Touchassie wint.
REACTIES